Breng de wildfond samen met 1 dl rode wijn aan de kook, voeg het bouquet
garni toe en laat tot de helft inkoken.
Verwijder dan de kruiden.
Maak de paddestoelen met een borsteltje/kwastje schoon (niet wassen!) en
snijd ze in plakjes.
Verhit in een koekenpan de olijfolie met 20 gr boter, fruit de uisnippers
kort en voeg de paddestoelen toe.
Bak ze op hoog vuur onder voortdurend omscheppen in 4 minuten gaar.
Laat de paddestoelen even uitlekken.
Dep de reebiefstukjes met keukenpapier goed droog.
Doe er peper over, maar geen zout.
Verhit 75 gr boter en wacht tot het schuim is weggetrokken.
Bak de biefstukjes 3 minuten aan elke kant, zout ze en houd ze
in aluminiumfolie warm.
Giet de bakboter uit de pan en giet er de rest van de rode wijn in.
Roer het aanbaksel van de bodem los door de wijn en laat de saus flink
doorkoken.
Voeg de wildfond toe.
Maak de saus af door de rest van de boter in kleine klontjes toe te
voegen.
Kook het geheel tot de saus mooi gebonden is.
Leg nu de reebiefstukjes op een goed voorverwarmd bord en verdeel de
paddestoelen erover met de gesneden basilicum. Serveer bij dit gerecht
spruitjes en een luchtige puree van een gelijk deel bloemige aardappelen
en knolselderij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |